Voor een klant in het Gentse havengebied reviseerde VDP Industries de aandrijfinstallatie van een zeefinstallatie voor kolen. De installatie is opgebouwd uit drie zeeftorens die de kolen in vijf fracties kan scheiden. De torens hebben een gezamenlijke capaciteit van 300 ton/uur.

Op vraag van de klant maakte VDP Industries een gedetailleerde planning op voor de revisie van 18 motorreductoren en 4 AC motoren. De gehele operatie diende binnen een tijdspanne van drie weken gerealiseerd te worden.

Nadat alles nauwgezet was voorbereid, werden de aandrijvingen verwijderd uit de zeeftorens en werden ze overgebracht naar de werkplaatsen van VDP Industries in Nazareth. Daarna werden de aandrijvingen volledig gereviseerd en werd een aantal motoren – op verzoek van de klant – van sperlagers voorzien.

Tot slot werden de gereviseerde aandrijvingen opnieuw geïnstalleerd op de zeeftorens.

 

“De operatie verliep vlekkeloos en werd bovendien binnen de gevraagde tijdspanne gerealiseerd. Dat laatste hadden we eerlijk gezegd niet verwacht, want we weten dat hier normaal een maand voor nodig is.”

Misschien kan dit u ook interesseren

Start typing and press Enter to search