icon-preventief

Preventief Onderhoud

Hierbij voeren onze onderhoudsprofessionals periodieke werkzaamheden uit aan uw machinepark, waarbij indien nodig bepaalde onderdelen worden vervangen. Dit resulteert in een betrouwbare, veilige werking van uw machines en zorgt voor een toename van de levensduur. Bovendien verbetert in veel gevallen ook het rendement van de machines.

Wij staan garant voor een tijdige uitvoering van de noodzakelijke onderhoudsbeurten, waarbij we uiteraard rekening houden met uw productieplanning.

Preventief onderhoud omvat onder meer

Onderhoud van DC motoren
Onderhoud van DC motoren
Onderhoud van DC motoren
Onze gespecialiseerde medewerkers voeren periodieke werkzaamheden uit waarbij de volledige motor wordt gereinigd en eventueel onderdelen worden vervangen. Ook elektrische metingen worden uitgevoerd. Een sterke afname van het aantal storingen door slijtage is hiervan het gevolg.
Onderhoud van schakelkasten
Onderhoud van schakelkasten
Onderhoud van schakelkasten
Omvat werkzaamheden zoals het nameten van hoofdstromen, filters stofvrij maken (kastventilatie), aardverbindingen en thermische beveiligingsinstellingen nakijken.
Uitlijnen en balanceren
Uitlijnen en balanceren
Uitlijnen en balanceren
Een correct uitgelijnde en gebalanceerde machine functioneert nauwkeuriger en heeft een langere levensduur.
Smeerrondes
Smeerrondes
Smeerrondes
Goed georganiseerde smeerrondes garanderen dat lagers op een correcte manier worden onderhouden. Als deze smeerrondes uitgevoerd worden tijdens het predictief onderhoud, dan worden indien nodig bijkomende metingen op de probleempunten na de smering uitgevoerd.
Elektrische metingen
Elektrische metingen
Elektrische metingen
Zeer performante meettoestellen - Surge-test - Onrondheidsmeting van collectoren en sleepringen – Borsteldrukmeting - Polarisatie Index (PI) meting - USB oscilloscoop en datalogger
icon-preventief-combi

Preventief onderhoud wordt bij voorkeur gecombineerd
met predictief onderhoud.

Revisie zeeftorens voor kolen
Voor een klant in het Gentse havengebied reviseerde VDP Industries de aandrijfinstallatie van een zeefinstallatie voor kolen. De installatie is opgebouwd uit drie zeeftorens die de kolen in vijf fracties kan scheiden. De torens hebben een gezamenlijke capaciteit van 300 ton/uur.

Contacteer ons voor meer informatie

Start typing and press Enter to search