icon-predictief-algemeen

Predictief Onderhoud

Predictief onderhoud houdt in dat op voorhand bepaald wordt wanneer bepaalde vitale onderdelen van uw productielijn het einde van hun levensduur zullen bereiken. Hierdoor is het mogelijk om deze onderdelen vooraf te vervangen, zodat de downtime tot een minimum herleid wordt en hoge herstelkosten kunnen vermeden worden.

Onze partner PM Solutions beschikt over een team van gespecialiseerde technici, die een predictief onderhoudsprogramma op maat van uw bedrijf uitwerken.

Predictief onderhoud omvat onder meer

Trillingsmetingen
Trillingsmetingen
Trillingsmetingen
Trillingsmetingen zijn sterk doorgedrongen in alle takken van de industrie. Een correcte uitvoering en interpretatie van de metingen vergt evenwel de nodige opleiding en ervaring.
Thermografisch onderzoek
Thermografisch onderzoek
Thermografisch onderzoek
Abnormale temperaturen verraden de aanwezigheid van elektrische problemen zoals slechte aansluiting of van mechanische problemen zoals lagerschade, oververhitting, smeringsproblemen of uitlijnfouten. Onze gecertificeerde analisten maken hiervoor gebruik van een infrarood-camera.
On-site balanceren
On-site balanceren
On-site balanceren
Onbalans veroorzaakt een zwaardere belasting van de lagers, wat negatieve gevolgen heeft voor de levensduur van de machine. Onze specialisten beschikken over aangepaste apparatuur om uw machines perfect uit te balanceren.
Ultrasoonmetingen
Ultrasoonmetingen
Ultrasoonmetingen
Ultrasoonmetingen helpen problemen op traagdraaiende toepassingen te detecteren en kunnen ook toegepast worden voor condenspotbewaking en voor het detecteren van persluchtlekken.
Olie analyse
Olie analyse
Olie analyse
Regelmatig uitgevoerde olieanalyses – met meting van de relatieve diëlektriciteit, viscositeit, deeltjesverontreiniging en het aandeel water in de olie – geven u een duidelijk zicht op de staat van de aandrijving en op de conditie van het smeermiddel.
icon-predictief-combi

Predictief onderhoud wordt bij voorkeur gecombineerd
met preventief onderhoud.

Ventilator in cementfabriek
Vermits deze machine pas acht maanden in gebruik was, leek het ons weinig waarschijnlijk dat het lager nu al beschadigd zou zijn. Maar toen we op aandringen van PM Solutions het lager dan toch inspecteerden, bleek dat er wel degelijk buitenringschade was. Natuurlijk waren we tevreden dat we het lager op tijd konden vervangen en dat de de productiviteit van onze lijn niet in het gedrang is gekomen.

Contacteer ons voor meer informatie

Start typing and press Enter to search